Свържи се с Психолог Онлайн:


Център за холистично консултиране "Алегра" и психолог Павел Тодоров предлагат онлайн консултиране по имейл, Скайп, както и по телефон. За контакти:
Имейл: info(а)alegra(точка)bg
Тел.: 0894 66 44 32
Сайт: alegra.bg


четвъртък, 21 април 2016 г.

В последно време все по-често избухвам

Въпрос: В последно време все по-често избухвам и се будя в лошо настроение. От 8 месеца съм на отговорен пост в чуждестранна фирма и забелязвам, че от най-малкото притеснение ми излизат херпеси. Приятелите ми ме намират напълно променена. Може ли новата работа да е причина за тези мои проблеми?
Стела В., 29 г.  Бургас

Отговор: Новата ви позиция е само една от причините за постоянните симптоми в последно време. От писмото ви разбирам, че върху начина, по който се чувствате влияят и други фактори – конкуриращите се отношения с вашата сестра, нагласите и способностите ви да общувате с подчинените. От съществено значение е, че се опитвате да преодолеете и хроничен здравословен проблем. 

Можете да работите паралелно в няколко посоки. С помощта на психолог се опитайте да осъзнаете какво стои зад упоритата кашлица, която се засилва в моменти на силно безпокойство. Как това се свързва с невъзможността да постигнете ефективен диалог с хората около вас. Блокажите в тази област на тялото, често са симптом на нарушения в процеса на общуването. Симптом на слабата имунна система са и херпесите, които ви мъчат в моменти на обща неудовлетвореност и стрес. Усилете защитните сили на организма и започнете да практикувате методи за постигане на вътрешен баланс и хармония. Така след време по естествен път ще намалеят и агресивните изблици и ще постигнете по-толерантен стил с колеги и подчинени. 

Когато човек е слаб и уязвим, той е в капана на множество страхове – че няма да бъде харесан, че няма да се справи, че е застрашен, че може да бъде отхвърлен от важни за него хора. Страхът е другото име на гнева. За да повишите увереността си ще е нужно да поработите върху самооценката и очакванията си. Вашия психолог ще ви помогне да преосмислите и отреагирате вътрешния конфликт, свързан с доминиращото присъствие на личността на вашата сестра. Опитайте се да не се състезавате с нея. Всеки човек има своето уникално присъствие.
С времето ще започнете да постигате по-реалистично светоусещане, ще изградите собствен стил. Що се отнася до работата с подчинените, ви препоръчвам да се приближите по-близо до тях. Модерните мениджъри са популярните мениджъри, а това може да се случи и при вас, ако хората ви харесат. Опитайте се да разберете и подкрепите усилията и на по-нискостоящите – нали сте на този пост заради тях?! Няма как да просперирате в работата си, ако сте далеч от реалността, която ви заобикаля. Освен това, вие сте избрали и сте се съгласили да оглавите това производство, нали?
Както добре разбирате всичко е свързано – вашата силна личност, ще ви помогне да бъдете и физически здрава и успешна в работата и отношенията си. Опознайте силата и предимствата, които носите и се зарадвайте, че ги притежавате. Така ще промените трайно живота си и ще получите ново усещане за пълнота и щастие. Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Онлайн Психолог