Свържи се с Психолог Онлайн:


Център за холистично консултиране "Алегра" и психолог Павел Тодоров предлагат онлайн консултиране по имейл, Скайп, както и по телефон. За контакти:
Имейл: info(а)alegra(точка)bg
Тел.: 0894 66 44 32
Сайт: alegra.bg


събота, 9 април 2016 г.

Тревожност и безпокойство

Да изпитваме чувство на тревожност и безпокойство е нещо нормално от време на време. Тревожните чувства могат да имат неприятни странични ефекти като изпотяване, напрежение, паника и отбягващо поведение. Постоянното живеене в тревожност и безпокойство изисква консултиране и справяне с проблема, защото предизвикват трудности във взаимоотношенията, затруднения на работното място, спад в настроението. Консултирането спомага за разбиране на причините за безпокойството, както и показва нови начини за управлението му.

По време на сесията се проучват причините за стреса, включително такива създадени от работа, семейство или минал опит. Важно е разбирането на нашето поведение, за да осмислим как самите ние поддържаме високи нива на стрес, т.е. как нашето поведение подклажда тревожността и безпокойството. По време на консултацията ще се работи в посока на разработване на нови техники за справяне със тези състояния и насърчаване на психологически здрави модели на живот.

Защо е хубаво да се консултираме?

Възможност да се изследват възможните причини за тревожност и безпокойство;
Разглеждане на мисли, чувства и поведения, които допринасят за високите нива на тревожност;
Усилване на възможностите на човека за самостоятелно идентифициране на безпокойството, както и неговите възможности сам да коригира своето поведение;
Разработване на стратегии за справяне и управляване на тези състояния;
Откриване на техники, които Ви помагат в дългосрочен план да управлявате стреса.

Въпроси от областта на консултацията за тревожност:

социална тревожност;
родителска тревожност;
срамежливост;
изпитване на постоянно чувство на безпокойство;
нервност и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Онлайн Психолог